Drömmiga bröllopsbilder - av bröllopsfotograf Sverige Kajsas Foto

3 tips för drömmiga bröllopsbilder

PÅ ER BRÖLLOPSDAG

VAD FUNKAR BÄST ATT KASTA PÅ BRUDPARET EFTER VIGSELN?

Bild på brudpar som kommer ut ur kyrkan och gästerna kastar konfetti

Jag får ofta frågan från brudpar om vad som blir snyggast att gästerna kastar vid utgången från vigseln.

Det kan vara bra att veta att många kyrkor och bröllopslokaler har förbud mot att man kastar ris eller material som inte är nedbrytbart så kolla med de på vigselplatsen / festlokalen innan ni inhandlar detta till bröllopet så ni vet vilka regler ni behöver förhålla er till.

Just med ris kan det också vara så att det är lite hårt och kommer i stora klungor, vilket ibland gör att den som får det kastat emot sig blundar eller gömmer ansiktet rent reflexmässigt och då kan det vara svårt att fånga dom där snygga bilderna när ni kommer ut glada och strålar av lycka efter vigseln.

Blomblad trillar ner långsammare och är mjukare. Det kan också vara snyggt att göra en gång för brudparet att gå igenom.

Ett annat tips som ger stor effekt är att ha konfettikanoner precis vid utgången på varsin sida och sen annan vanlig konfetti som kastas av övriga gäster.

Kolla också så att inte det gästerna kastar har samma färg som det kommer vara på bakgrunden, t.ex. vitt ris eller vita blommor med en vit kyrka som bakgrund kommer inte synas bra.

GLÖM INTE FÖREVIGA ERA DETALJER

Förberedelsebilder, brud gör sig iordning på Skanörs Gästis

En del väljer bort s.k. förberedelsebilder för att de inte tror att bilderna blir bra om de inte är på ett lyxigt hotellrum men man behöver inte vara det. Det viktigaste med platsen för förberedelserna är att det finns bra ljus utifrån (genom fönster).

En ljus kimono kan vara fint att ha på sig innan klänningen ska på. Om ni vill så kan ni ha en stund där både du som brud och tärnorna är klädda i kimonos tillsammans och skålar i champagne.

Det är lätt att det blir mycket grejer överallt i rummet när flera personer gör sig iordning. Utse gärna en person som är med er under dagen till att hålla lite koll på att det är någorlunda undanplockat i rummet. T.ex. kan väskor och jackor, läskburkar mm plockas bort till en mindre del av rummet så att de andra delarna är fria att ta bilder i. Ju mindre saker där är som stör desto lättare är det att ta så många bra bilder åt er i olika vinklar. Ett tips kan vara att ställa in resväskor och annat på t.ex. toaletten.

Planera så att de som ska hjälpa er att ta på er (t.ex. tärnor som hjälper till med klänningen) är färdigklädda när ni ska ta på er.

Bröllopsfotograf Skåne Bilder på bröllopsinbjudan - Norrviken Båstad
Bild på brudgummens detaljer

LISTA PÅ DETALJER
ATT FÖREVIGA


Här kommer en lista på detaljer som kan vara fina att ha med på bild. För det mesta tas de bilderna under era förebredelser (t.ex. under tiden för hår och make-up)

- inbjudningskort och andra trycksaker, ev kuvert

- ringar

- brudskor

- brudslöja

- brudbukett / tärnbukett

- ev parfym

- övriga smycken

- fluga

- skärp

- ev machettknappar

- coursager

Golden hour fotografering, bröllop Skanör

Ungefär en timme innan solnedgång står ljuset lågt på himlen och får ett romantiskt skimmer! ☀️ Det är då ni kan fånga de mest romantiska och vackra bilderna.

På fotospråk kallar vi fotografer det för golden hour och på t.ex. bröllop är det vanligt att man lägger in en liten paus vid den tiden för att gå ut och ta bilder i det härliga ljuset.

Generellt kan man räkna att detta ljus är jättefint att fotografera i ca en timme innan solen går ner och fram till dess nedgång. När solen går ner i Sverige skiljer sig jättemycket så denna timmen kan vara 14.30-15.30 i december och 21-22-tiden i juni. För att veta när solen går ner på ert datum kan du googla.

På vissa platser kan det finnas en massa höga träd och byggnader runtomkring fotoplatsen så då kan fototiden behöva förläggas tidigare.

Alla ljus är vackra med golden hour är verkligen speciellt!

Och det bästa av allt är att ni då får en paus på tu man hand där ni kan kramas och mysa i solnedgången en liten stund!

KOLLA OM ERT BRÖLLOPSDATUM ÄR LEDIGT!

Skicka ett mail för att se om ert bröllopsdatum är tillgängligt för fotografering eller om ni har någon annan fråga!

Inspiration från fler bröllop

Bröllopsmingel på Gässlingen
Bröllop på Rånäs slott av bröllopsfotograf Kajsas Foto - brudpar fotograferas under golden hour