Bröllopsfotograf i Skåne

Kajsas foto – bröllopsfotograf i Skåne!

Brudbukett foto av Kajsas Foto - bröllopsfotograf Skåne

Är du intresserad av bröllopsfotografering? Här berättar jag hur en bröllopsfotografering kan gå till och vad som kan vara bra att tänka på när du bokar din bröllopsfotograf till ditt bröllop!
För att komma direkt till min sida om bröllopsfotografering med info om paket och priser klicka här!

Bröllopsfotografering – hur går det till?

De flesta brudpar som gifter sig vill att detta dokumenteras och väljer då att anlita en bröllopsfotograf för att säkerställa att de har fina minnen från dagen.
Förr var det vanligt att man gick till en fotograf med en studio för att ta en klassisk porträttbild som man sedan kunde förstora upp och rama in och ge till nära och kära och hänga upp på väggen.

Idag är det oftast inte det som efterfrågas av de flesta brudpar. Det blir istället allt vanligare att man vill ha hela dagen dokumenterad ute på plats, med allt ifrån förberedelserna med bilder när sminkning och håruppsättning görs och bilder fram tills sista gästen går hem från festen. Fast det är inte alla som önskar eller har möjlighet att ha en fotograf hela dagen. Det paket som oftast bokas hos mig är paketet som innehåller porträtt och vigsel.

Fotografering av bröllopsporträtt

Under fotograferingen av bröllopsporträtten strävar jag, som bröllopsfotograf, efter att få både klassiska mer uppställda bilder där jag berättar för er hur ni ska posera. Detta varvar jag med att ge er uppgifter som gör att ni interagerar naturligt med varandra för att locka fram glädje, skratt och era känslor för varandra och få er att slappna av. Den metod jag använder kallas för beloved-metoden och genom de uppgifter som jag ger får vi fram mer genuina bilder där ni tittar på varandra och agerar naturligt till skillnad från de mer uppställda porträtten.

Olika fotografer har väldigt olika bildstilar och olika tillvägagångssätt då de fotograferar så det är viktigt att du som anlitar en bröllopsfotograf har kikat på fotografens bilder innan och att du tycker om den typen av bilder. Innan jag själv gått utbildningar inom fotografi trodde jag nog att det inte var så stor skillnad på fotografer och när jag själv anställde en bröllopsfotograf för väldigt många år sedan, när jag själv skulle gifta mig, valde jag denne utifrån att det var en bekant och att jag fick ett bra pris. Jag hade aldrig sett någon av hans bilder!! Helt galet, men jag var bara inriktad på att hitta en fotograf och funderade inte på att resultatet kunde skilja sig åt beroende på vem jag valde. Idag vet jag att det är väldigt stor skillnad! Det viktigaste är att du tittat på bilderna som fotografen har på sin hemsida och att du tycker om den typen av bilder och att du anlitar en fotograf som har f-skatt eller som på annat sätt betalar de skatter och avgifter som krävs så att du inte blir skyldig till något.

Bröllopsfotografering Lomma av Kajsas Foto - bröllopsfotograf Skåne

Fotografering av vigsel

Vigseln är ju själva huvudmomentet under ett bröllop och de flesta vill ha denna stund dokumenterad. Inför vigseln pratar jag alltid med prästen i förväg för att kolla av var det är ok att stå och gå under själva vigseln. Jag försöker röra mig så smidigt som möjligt inne i kyrkan och samtidigt fånga alla de viktiga momenten, t.ex. brudföljet när ni går in, kyssen, ringväxlarna, gästerna i bänkraderna m.m., så att ni har allt dokumenterat från er viktiga stund. Och självklart får ni också fina bilder på när ni kommer ut från kyrkan som nygifta!

bröllopsfotograf Skåne

Fotografering av bröllopsförberedelser

Något som jag kan rekommendera är att också anlita fotografen till att dokumentera era förberedelser. Jag älskar verkligen den här typen av bilder! Förberedelsebilder är foton från när bruden, eventuellt även brudgummen, gör sig iordning. Detta sker oftast på morgonen / förmiddagen. Ibland är det på en frisörsalong och ibland på ett hotellrum eller på annan plats. Som bröllopsfotograf tar jag många detaljbilder under den här stunden, t.ex. på ringarna, brudbuketten, klänningen och dokumenterar påklädnad och er förväntan inför dagen och skratt tillsammans med de som är på plats exempelvis brudens mamma eller tärna.

Fotografering av mingel och bröllopsfest

Efter vigseln har de flesta en mingelstund och därefter en bröllopsfest som börjar med middag och sedan dans. Tar du med dig din bröllopsfotograf även här så finns det möjlighet att få mingelbilder på gästerna och dokumenterat dukningen inför middagen, personer som håller tal, bröllopsvalsen och allt annat spännande som händer under eftermiddagen och kvällen. För de som har bröllopsfotograf på kvällen kan jag tipsa om att gå ut 20 min med fotografen inför solnedgång och få fantastiskt fina porträtt i magiskt ljus.

Bröllopsdukning

Priser för bröllopsfotografering

De flesta bröllopsfotografer har olika paketpriser där olika saker ingår. Fundera på vad som är viktigt för dig! I en del paket ingår olika produkter och hos andra hittar du endast digitala bilder. Det är väldigt olika vad som ingår och vad gäller de digitala bilder kan det skilja väsentligt i vad det är för typ av bilder.
Något som är väldigt viktigt att veta är att om fotografen endast levererar bilder för webb (lågupplösta bilder) kan det kosta mycket att sedan köpa bilderna högupplösta, vilket du behöver ha om du själv ska göra en förstoring av någon bild.

En del fotografer väljer att inte alls sälja högupplösta bilder och säljer istället produkter (canvas, förstoringar, album m.m.) för att garantera att bilderna kommer till sin rätt då det är väldigt stor skillnad på framkallningarna hos olika labb och det krävs en del kunskaper om färgrymder, pixlar m.m. för att säkerställa att bilderna blir framkallade på rätt sätt. Då måste du beställa allt via fotografen i efterhand. Jag har valt att ha högupplösta bilder i mina paket så att mina kunder får tillgång till allt digitalt då vi lever i en digital värld och det ger dig som kund större valmöjlighet när du vill göra framkallningar. Jag skickar alltid med information om vad man bör tänka på vid framkallning för att uppnå så bra resultat som möjligt. Och för de som vill ha hög kvalitet på sina produkter (förstoringar, fine art prins, canvas, art blocks, albums) så erbjuder jag exklusiva sådana, men eftersom att du har tillgång till de högupplösta bilderna så kan du även välja att framkalla någon annanstans.

Bröllopsfotografering, bild på brud i brudklänning

Läs mer om bröllopsfotografering hos Kajsas Foto – bröllopsfotograf baserad i Skåne som fotograferar i hela Sverige!

Bröllopsfoto

brud med slöja, bröllopsfotografering

Hoppas att du här fått information som kommer underlätta för dig! Lycka till med bröllopet! Om du vill göra en bokningsförfrågan eller om du har några frågor så fyll i formuläret nedan!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Ämne

  Ditt meddelande

  OBS! Jag svarar alltid inom 24 timmar helgfria dagar så om du inte fått svar från mig så kolla i din skräppost då mina mail ibland hamnar i kundernas skräppost. Kontakta mig i så fall igen och ange ditt telefonnummer.

  Words of love

  “Vi är SÅ nöjda med Kajsa! En härlig person och en duktig fotograf som verkligen fångar fina ögonblick. Har rekommenderat henne till alla jag känner!”
  Sofie Persson

  Bröllopsfotografering med Kajsas Foto - bröllopsfotograf Skåne
  Bröllopsfotografering med Kajsas Foto – bröllopsfotograf Skåne

  DELA I SOCIALA MEDIER