Bröllopsfotograf Lund

Bröllopsfotograf Lund – fotograferar i hela Skåne

Bröllopsfotografering Lund av Kajsas Foto - bröllopsfotograf Lund

Letar du bröllopsfotograf i Lund eller till ditt bröllop i Skåne? Kajsas Foto erbjuder bröllopsfotografering i hela Skåne och reser även till andra platser i Sverige och Europa för att föreviga bröllop. Här berättar jag hur en bröllopsfotografering med mig kan gå till och vad som kan vara bra att tänka på när du bokar din bröllopsfotograf till ditt bröllop!

Bröllopsfotografering – hur går det till?

Bröllopsfoto Skåne - fotografering utanför Lund

Grattis till ert bröllop!!! Så roligt!

De flesta som gifter sig idag väljer att ha en professionell fotograf på plats för att föreviga hela eller delar av bröllopet. Det blir allt vanligare att man idag väljer en bröllopsfotograf som dokumenterar hela dagen från förberedelser till fest. Men många väljer också att lägga fokus på att få fina bröllopsporträtt och få själva vigseln förevigad.
Kajsas Foto erbjuder olika paket för ditt bröllop där du kan välja hur många timmar och vilka moment du vill ha förevigat.

Inför en fotografering av bröllopsporträtt diskuterar jag med brudparet vilken tid som passar bäst för fotograferingen. Vi utgår då från brudparets tidsschema samtidigt som jag tipsar om vilken tid på dagen som är bäst rent fotomässigt.

Under fotograferingen av bröllopsporträtten strävar jag som er bröllopsfotograf efter att få både klassiska mer uppställda bilder, där jag berättar för er hur ni ska posera. Detta varvar jag med att ge er uppgifter som gör att ni interagerar naturligt med varandra för att locka fram glädje, skratt och era känslor för varandra och få er att slappna av. Den metod jag använder kallas för moment design och genom de uppgifter som jag ger får vi fram mer genuina bilder där ni tittar på varandra och agerar naturligt till skillnad från de mer uppställda porträtten.Mycket spontana härliga bilder att se tillbaka på!

Bröllopsfotograf Lund

Olika fotografer har väldigt olika bildstilar och olika tillvägagångssätt då de fotograferar så det är viktigt att du som anlitar en fotograf till ditt bröllop har kikat på fotografens bilder innan och att du tycker om den typen av bilder. Innan jag själv gått utbildningar inom fotografi trodde jag nog att det inte var så stor skillnad på fotografer och när jag själv anställde en fotograf till mitt eget bröllop för väldigt många år sedanvalde jag denne utifrån att det var en bekant och att jag fick ett bra pris. Jag hade aldrig sett någon av hans bilder!! Helt galet, men jag var bara inriktad på att hitta en fotograf och funderade inte på att resultatet kunde skilja sig åt beroende på vem jag valde. Idag vet jag att det är väldigt stor skillnad! Det viktigaste är att du tittat på bilderna som fotografen har på sin hemsida och att du tycker om den typen av bilder och att du anlitar en fotograf som har f-skatt eller som på annat sätt betalar de skatter och avgifter som krävs så att du inte blir skyldig till något.

Fotografering av vigsel

Vigseln är ju själva huvudmomentet under ett bröllop och de flesta vill ha denna stund dokumenterad. Inför vigseln pratar jag alltid med prästen i förväg för att kolla av var det är ok att stå och gå under själva vigseln. Jag försöker röra mig så smidigt som möjligt inne i kyrkan och samtidigt fånga alla de viktiga momenten, t.ex. brudföljet när ni går in, kyssen, ringväxlarna, gästerna i bänkraderna m.m., så att ni har allt dokumenterat från er viktiga stund. Och självklart får ni också fina bilder på när ni kommer ut från kyrkan som nygifta! Det blir så fina bilder när gästerna kastar ris / blomblad / såpbubblor på er och när gästerna kommer fram och gratulerar!

bröllopsfoto av Kajsas Foto - bröllopsfotograf Lund - bröllopsfotograf Sverige

Fotografering av bröllopsförberedelser

Något som jag kan rekommendera är att också anlita en fotograf till att dokumentera era förberedelser. Jag älskar verkligen den här typen av bilder! Förberedelse bilder är bilder där er bröllopsfotograf är med när bruden, eventuellt även brudgummen, gör sig i ordning. Detta sker oftast på morgonen / förmiddagen. Ibland är det på en frisörsalong och ibland på ett hotellrum eller på annan plats. Jag tar många detaljbilder under den här stunden, t.ex. på ringarna, brudbuketten, klänningen och dokumenterar påklädnad och er förväntan inför dagen och skratt tillsammans med de som är på plats exempelvis brudens mamma eller tärna.

Fotografering av mingel och bröllopsfest

Efter vigseln har de flesta en mingelstund och därefter en bröllopsfest som börjar med middag och sedan dans. Tar du med dig din fotograf även här så finns det möjlighet att få mingelbilder på gästerna och dokumenterat dukningen inför middagen, personer som håller tal, bröllopsvalsen och allt annat spännande som händer under eftermiddagen och kvällen. För de som har fotograf på kvällen kan jag tipsa om att gå ut 20 min med fotografen inför solnedgång och få fantastiskt fina porträtt i härligt romantiskt kvällsjus. Detta rekommenderar jag verkligen!

bröllopsfotograf

Priser för bröllopsfotografering

Många undrar vad det är som kostar när man anlitar en fotograf för bröllopsfotografering. Räkna med att fotografer som har f-skatt betalar mer än 50% av det belopp du betalar till fotografen i skatter, egenavgifter och moms så fotografen behåller alltså mindre än hälften i slutändan. Dessutom kan det också vara bra att veta att det tar många timmar för bröllopsfotografen med allt efterarbete med bilderna då redigeringen och urvalet är det som tar mest tid.
Detta tar minst lika lång till som fotografen är ute på plats hos er.
Här hittar ni mer info om priser för bröllopsfotografering hos Kajsas Foto!

Bröllopsalbum, canvas och andra produkter

Drömmer ni om ett vackert bröllopsalbum i bra kvalitet som ni kan plocka fram och bläddra i för att minnas er speciella dag? Eller en härlig canvas på er två från bröllopsdagen som hänger ovanför sängen i ert sovrum? Jag älskar att se bilder jag tagit som blir till färdiga produkter och jag hjälper er gärna i djungeln av fotoprodukter för att ni ska få det bästa! Det är verkligen stor skillnad på resultatet beroende på varifrån du beställer och hur du beställer.
Vet du t.ex. att många leverantörer automatiskt korrigerar dina bilder, vilket gör att bilden kanske inte alls ser ut som när er bröllopsfotograf levererade den till dig som digital fil och att bilden kan bli jättekonstig i färgerna om inte din leverantör skriver ut bilden i korrekt färgprofil?
Jag har noga valt ut de bästa leverantörerna av fotoprodukter, både från Sverige och andra länder, för att mina kunder ska få det bästa. Och om du beställer via mig ser jag till så att all potential från den tagna bilden blir optimal!

Hoppas att du här fått information som kommer underlätta för dig! Lycka till med bröllopet! Kontakta mig gärna om du har frågor om bröllopsfotografering eller om du vill skicka en bokningsförfrågan! Jag vill gärna höra om ert bröllop!

Läs mer om bröllop med Kajsas Foto – bröllopsfotograf i Skåne!

[pp_form id=”6625c697-0cce-4a67-98d5-b354dee3ff4b”]

Words of love

”Kajsa, Kajsa, Kajsa! Vilka fantastiska bilder du har tagit! Vi är helt överväldigade.Du har överträffat alla våra förväntningar. Inte bara är du en fantastiskt duktig fotograf utan en fantastiskt härlig och trevlig människa. Vi trivdes så bra med dig och din assistent Linn under vår stora dag och har känt oss trygga med dig hela vägen. Vi kan inte rosa dig nog. Så många bilder och vi kan inte se oss mätta. Det är som att uppleva dagen igen och igen när vi tittar på dem. Magiskt. Och ja, glädjetårarna kom nu också.”

Karin Tegner Jacobson & Andreas Tegner

“Vi är SÅ nöjda med Kajsa! En härlig person och en duktig fotograf som verkligen fångar fina ögonblick. Har rekommenderat henne till alla jag känner!”
Sofie Persson

Bröllopsfotograf Lund Malmö - fotograf Kajsas Foto

DELA I SOCIALA MEDIER